Arkin Jeugd en Gezin ziet
de mens achter de stoornis

Centrum voor Relationele Therapie

Voor wie?

Je partner en jij hebben verschillende problemen, soms zijn er ook kinderen bij betrokken die lijden onder de hoogoplopende ruzies of onder jullie scheiding. De ruzies tussen jou en je partner lopen soms uit de hand en er vallen regelmatig klappen. Het lukt niet om er samen uit te komen, ook niet met hulp dan je omgeving.

Ook in andere gevallen kunnen we hulp bieden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het contact met jouw kind na de scheiding langere tijd verbroken is geweest. Dit contact moet op last van derden hersteld worden en daar heb je ondersteuning bij nodig.
Of in je relatie of gezin zijn spanningen omdat je partner of een ander gezinslid psychiatrische problemen heeft. Jullie zoeken naar een manier om hiermee om te gaan.

Het Centrum voor Relationele Therapie helpt jou en je gezin. Je kunt hier terecht voor relatie- of gezinsbehandeling op het gebied van huiselijk geweld, vechtscheiding, ouderverstoting en psychiatrische kwetsbaarheid.

Hoe meld ik mij aan?

Je kunt je aanmelden via aanmelden@arkin.nl of via telefoonnummer 020 – 590 55 55.

Daarbij is het volgende van belang:
• Als het gaat om escalerende ruzies of gezins- of relatieproblemen die samenhangen met psychiatrische kwetsbaarheid, dan kun je jezelf aanmelden via aanmelden@arkin.nl met een verwijzing van de huisarts.
• Als het gaat om een complexe scheidingssituatie of om contactherstel met jouw kind na een scheiding, dan kun je jezelf niet aanmelden. Aanmelding en verwijzing kan dan alleen via een hulpverleningsinstantie die al betrokken is (bijvoorbeeld: Samen Doen, Veilig Thuis, Jeugdbescherming of OKT).
• Als een andere instantie al betrokken is, dan verzoeken wij je de verwijzing via deze instantie te laten verlopen.

Wat kun je verwachten?

Wanneer je jezelf hebt aangemeld in verband met escalerende partnerruzies, krijg je meestal gesprekken samen met jouw partner (relatietherapie) aangeboden. De gesprekken zijn er in eerste instantie op gericht de ruzies en hoogoplopende conflicten te verminderen.
Wanneer je jezelf aanmeldt wegens relatie- of gezinsproblemen die verband houden met een psychiatrische kwetsbaarheid, krijg je relatie- of gezinsgesprekken aangeboden met jouw partner en eventueel andere familieleden. De gesprekken zijn gericht op het verlichten van de problemen die de verschillende gezinsleden ervaren: samen kijken we welke aanpassingen aan kwetsbaarheid en mogelijkheden gevonden kunnen worden.

Je krijgt de groepsbehandeling Kinderen uit de Knel aangeboden, wanneer je wordt aangemeld door de verwijzende hulpverlener vanwege complexe scheidingsproblemen. Dit traject voor ouders én kinderen is erop gericht de spanning en strijd tussen de gescheiden ouders te verminderen.

Bij langdurig verbroken contact tussen ouder en kind na een complexe scheiding wordt een specifiek contactherstelprogramma geboden. In een beperkt aantal bijeenkomsten wordt toegewerkt naar herstel en normalisatie van het verbroken contact. Deelname aan dit programma is alleen mogelijk wanneer het contactherstel is opgelegd door een bevoegde instantie.

Aangemeld, en dan?

Je krijgt een intake die in meeste gevallen meteen de start van de behandeling is, waarbij de therapeut die de intake doet in principe ook jouw behandelaar is. Soms krijg je gesprekken met twee behandelaars aangeboden.

Wie zijn wij?

Bij het Centrum voor Relationele Therapie zijn tien therapeuten werkzaam, allen erkende gezins- en relatietherapeuten. Het team is multidisciplinair qua samenstelling, er zijn onder andere psychologen, pedagogen en psychiaters werkzaam. De Kinderen uit de Knel-groepen staan steeds onder leiding van gecertificeerde therapeuten.

 

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2022 Arkin Jeugd & Gezin - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin