Deel jouw ervaring

 
Coronavirus update
Klik hier voor het laatste nieuws over je behandeling

Centrum voor Relationele Therapie

Hebben jullie als partners hooglopende ruzies die soms uit de hand kunnen lopen (huiselijk geweld)?

Is er tussen jullie als gescheiden ouders zoveel onderlinge spanning dat de kinderen eronder lijden en is het ook met hulp van derden niet gelukt hier samen uit te komen (vechtscheiding)? Is het contact met jouw kind na de scheiding langere tijd verbroken geweest en moet dit contact op last van derden hersteld worden (ouderverstoting)? Zijn er spanningen in jouw relatie of gezin als gevolg van psychiatrische problemen bij jouw partner of gezinslid en zoek je naar een andere manier van omgaan hiermee?

In al deze gevallen kun je bij het Centrum voor Relationele Therapie terecht voor relatie- of gezinsbehandeling.

Hoe meld ik mij aan?

Je kunt je aanmelden via aanmelden@arkin.nl of via telefoonnummer 020 – 590 55 55.
Daarbij is het volgende van belang:

Als het gaat om escalerende ruzies 0f gezins- of relatieproblematiek die samenhangt met psychiatrische kwetsbaarheid kun je jezelf aanmelden via aanmelden@arkin.nl met een verwijzing van de huisarts. Als reeds een andere betrokken instantie is (Blijfgroep, Samen Doen, Veilig Thuis, Jeugdbescherming of OKT) dan verzoeken wij je de verwijzing via deze instantie te laten verlopen.

Als het gaat om een complexe scheidingssituatie of om contactherstel met jouw kind na een scheiding, dan kun je jezelf niet aanmelden. Aanmelding en verwijzing kan dan alleen via een reeds betrokken hulpverleningsinstantie (Samen Doen, Veilig Thuis, Jeugdbescherming of OKT).

Wat kun je verwachten?

Wanneer je jezelf hebt aangemeld in verband met escalerende partnerruzies, krijg je meestal gesprekken samen met jouw partner (relatietherapie) aangeboden krijgen. De gesprekken zijn er in eerste instantie op gericht de ruzies en hoogoplopende conflicten te verminderen.

Wanneer je jezelf aanmeldt wegens relatie- of gezinsproblemen die verband houden met een psychiatrische kwetsbaarheid, krijg je relatie- of gezinsgesprekken aangeboden met jouw partner en eventueel andere familieleden. De gesprekken zijn gericht op het verlichten van de problemen die de verschillende gezinsleden ervaren; er wordt dan samen gekeken welke aanpassingen aan kwetsbaarheid en mogelijkheden gevonden kunnen worden.

Wanneer je wordt aangemeld door de verwijzende hulpverlener wegens complexe scheidingsproblematiek, krijg je de groepsbehandeling ‘Kinderen uit de Knel’ aangeboden.
Dit traject voor ouders én kinderen is erop gericht de spanning en strijd tussen de gescheiden ouders te verminderen.

Wanneer er sprake is van langdurig verbroken contact tussen ouder en kind na een complexe scheiding wordt een specifiek contactherstelprogramma geboden. In een beperkt aantal bijeenkomsten wordt toegewerkt naar herstel en normalisatie van het verbroken contact. Deelname aan dit programma is alleen mogelijk wanneer het contactherstel is opgelegd door een bevoegde instantie.

Aangemeld, en dan?

Je krijgt een intake die in meeste gevallen meteen de start van de behandeling is, waarbij de therapeut die de intake doet in principe ook jouw behandelaar is. Soms krijg je gesprekken met twee behandelaars aangeboden.

Wie zijn wij?

Bij het Centrum voor Relationele Therapie zijn tien therapeuten werkzaam, allen erkende gezins- en relatietherapeuten. Het team is multidisciplinair qua samenstelling, er zijn o.a. psychologen, pedagogen en psychiaters werkzaam. De Kinderen uit de Knel groepen staan steeds onder leiding van daartoe gecertificeerde therapeuten.

 

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Arkin Jeugd & Gezin - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin