Deel jouw ervaring

Arkin Jeugd en Gezin ziet
de mens achter de stoornis

Project aan Huis

Wanneer je de grip op de opvoeding van je kinderen verliest en de problemen je boven het hoofd groeien, kan het fijn zijn als er iemand met je meedenkt. Project aan Huis probeert samen met jou en je gezin een oplossing te zoeken voor de problemen die je ervaart bij de opvoeding. We staan voor je klaar om grip op de situatie te krijgen, zodat jouw gezin weer beter functioneert.
Project aan Huis is een intensieve vorm van hulp en kan helpen als jouw gezin veel problemen tegelijk heeft of als de klachten al langer bestaan. Deze problemen hangen vaak samen met psychische klachten bij jou en/of jouw kinderen. Het kan zijn dat je al eerder hulp hebt gehad, maar dat deze slechts tijdelijk of onvoldoende geholpen heeft.

Bij Project aan Huis ligt het zwaartepunt van de hulp bij de opvoeding van de kinderen. Problemen waaraan je kunt denken, zijn:
• De opvoeding van de kinderen geeft zorgen. Bijvoorbeeld omdat je om allerlei redenen niet de aandacht en zorg kunt geven die de kinderen nodig hebben. Soms vertonen kinderen lastig gedrag, wat voor jou als ouder een extra belasting in de opvoeding kan zijn;
• De huishouding en de verzorging van de kinderen geven problemen;
• Je kunt niet rondkomen van jouw inkomen en/of je hebt schulden;
• De contacten met familie, de buurt, de school van de kinderen of andere instanties lopen niet goed;
• Er zijn problemen in de relatie met jouw (ex-)partner;
• Er zijn problemen op het gebied van uitkering, zorgverzekering, huisvesting, werk of vrijetijdsbesteding;
• Jouw kind heeft psychische klachten die van invloed zijn op het dagelijks functioneren en het gezin;
• Je hebt als ouder zelf psychische klachten die van invloed zijn op de opvoeding.

Wij bieden professionele hulp en werken samen met jou aan een oplossing.

De hulp van Project aan Huis

De behandelaar van Project aan Huis komt een- tot tweemaal per week bij je op bezoek. Samen met jou bekijkt hij/zij welke problemen in jouw gezin spelen. Vervolgens wordt afgesproken hoe en aan welke problemen gewerkt gaat worden, met wie van het gezin, en op welke tijden de behandelaar bij jou thuis komt. Meestal wordt het aantal bezoeken per week minder als de situatie verbetert. De hulp duurt maximaal een jaar. De behandelaar van Project aan Huis zal – indien nodig en altijd in overleg met jou – contact opnemen met de school van jouw kind(eren) en andere instanties waarmee je te maken hebt. Wij vinden het belangrijk dat die contacten goed voor je geregeld worden.

Informatie

Gezinnen kunnen aangemeld worden bij Project aan Huis door een (huis)arts, OKT, Samen Doen of via JBRA. Als jouw gezin in aanmerking komt voor hulp van Project aan Huis, neemt een behandelaar van Project aan Huis contact met je op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Meestal wordt dit gesprek gevoerd door de behandelaar die jouw gezin gaat behandelen, samen met een collega van Project aan Huis. Eventueel is ook de verwijzer bij dit gesprek aanwezig. Deze persoon zal in de loop van de behandeling regelmatig meekomen op huisbezoek om te kijken hoe het gaat en hoe we de behandeling vervolgen. Daarnaast volgt ook het team van Project aan Huis op afstand de contacten tussen jouw gezin en de behandelaar, en de veranderingen die plaatsvinden.

Aanmelden

Project aan Huis is bedoeld voor gezinnen in regio Amsterdam en gemeenten waarmee afspraken zijn gemaakt. Mocht je nog vragen hebben over Project aan Huis of je wil je aanmelden, neem dan contact met ons op.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2021 Arkin Jeugd & Gezin - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin