Deel jouw ervaring

 
Coronavirus update
Klik hier voor het laatste nieuws over je behandeling

Project aan Huis

Project aan Huis is een intensieve vorm van hulp waarbij een behandelaar samen met jou als gezin een oplossing probeert te zoeken voor verschillende problemen die je ervaart bij de opvoeding. Deze problemen hangen vaak samen met psychische klachten bij jou en/of jouw kinderen. Deze behandeling kan helpen als je als gezin veel problemen tegelijk hebt en/of als de klachten al langer bestaan. Het kan zijn dat je al eerder hulp hebt gehad, maar dat deze tijdelijk of onvoldoende geholpen heeft. Het zwaartepunt van de hulp ligt bij de opvoeding van de kinderen. Problemen waaraan je kunt denken:

  • De opvoeding van de kinderen geeft zorgen. Bijvoorbeeld omdat je om allerlei redenen niet de aandacht en zorg kunt geven die de kinderen nodig hebben. Soms vertonen kinderen lastig gedrag, wat voor jou als ouder een extra belasting in de opvoeding kan zijn.
  • De huishouding en de verzorging van de kinderen geven problemen.
  • Je kunt niet rondkomen van jouw inkomen en/of hebt schulden.
  • De contacten met familie, de buurt, de school van de kinderen of andere instanties lopen niet goed.
  • Er zijn problemen in de relatie met jouw (ex-) partner.
  • Er zijn problemen op het gebied van uitkering, zorgverzekering, huisvesting, werk of vrijetijdsbesteding.
  • Jouw kind heeft psychische klachten die van invloed zijn op het dagelijks functioneren en het gezin.
  • Je hebt als ouder zelf psychische klachten die van invloed zijn op de opvoeding.

De hulp van Project aan Huis

De behandelaar van Project aan Huis komt een- tot tweemaal per week bij je op bezoek. Samen met jou bekijkt hij/zij welke van de eerder genoemde problemen in jouw gezin spelen. Vervolgens wordt afgesproken hoe en aan welke problemen gewerkt gaat worden, met wie van het gezin, en op welke tijden de behandelaar bij jou thuis komt. Meestal wordt het aantal bezoeken per week minder als de situatie verbetert. De hulp duurt maximaal een jaar. De behandelaar van Project aan Huis zal – indien nodig en in overleg met jou – contact opnemen met de school van jouwkind(eren) en andere instanties waarmee je te maken hebt.

Informatie

Gezinnen kunnen aangemeld worden bij Project aan Huis door: (huis) arts, OKT, Samen Doen of via JBRA. Als jouw gezin in aanmerking komt voor hulp van Project aan Huis, neemt een behandelaar van Project aan Huis contact met je op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Meestal wordt dit gesprek gevoerd door de behandelaar die jouw gezin gaat behandelen samen met een collega van Project aan Huis. Eventueel is ook de verwijzer bij dit gesprek aanwezig. Deze persoon zal in de loop van de behandeling regelmatig meekomen op huisbezoek om het behandelplan te evalueren. Daarnaast volgt ook het team van Project aan Huis op afstand de contacten tussen jouw gezin en de behandelaar, en de veranderingen die plaatsvinden.

Aanmelden

Project aan Huis is bedoeld voor gezinnen in regio Amsterdam en gemeenten waarmee afspraken zijn gemaakt. Mocht je nog vragen hebben over Project aan Huis of je wil je aanmelden, neem dan contact met ons op.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Arkin Jeugd & Gezin - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin