Voor het eerste gesprek

Warm welkom

Als de verwijzing bij ons binnen is gekomen, heten we je graag Warm Welkom. Je ontvangt daarom een e-mail met daarin een uitnodiging voor onze digitale omgeving die Warm Welkom heet. Hier vind je informatie over jouw route binnen Arkin, met informatie over je verwijzing, eventuele wachttijden en het intakegesprek.

  • Wat je hier al kunt doen om te werken aan je herstel. Je kunt meteen beginnen.
  • De kosten en vergoedingen van jouw behandeling.
  • Waar je terecht kunt met vragen.

Mocht je geen mail van ons krijgen over dit digitale platform, dan kun je bellen naar 088-505 12 21 (Centrale Aanmelding Arkin). Wij zorgen ervoor dat je dan alsnog gebruik kunt maken van ons Warm Welkom.

Intakegesprek

Je behandeling begint met een intakegesprek met jou en iemand die voor jou belangrijk is (uit je gezin, of een vriend(in)). In dit eerste gesprek praten we over wat je wil veranderen en wat je hiervoor in de weg zit. We praten daarover met jou en met voor jou belangrijke andere(n). Daarna geven we een advies over welke behandeling het beste bij jou past.

Voor jij naar het intakegesprek komt, raden we je aan alvast wat informatie door te lezen. Zo weet je goed wat je kunt verwachten. Daarnaast vragen wij iedereen die bij ons op intakegesprek komt alvast een vragenlijst in te vullen, hier ontvang je ook een mail over. Het is belangrijk dat deze vragenlijst een week voordat je bij ons op intakegesprek komt is ingevuld, zo heeft de intaker voldoende tijd om de vragenlijst door te nemen. Verder heb je misschien ook nog vragen. Die kun je stellen tijdens het intakegesprek.

De vragenlijst kan je invullen op het platform Jouw Omgeving, je krijgt hier een mail over. Het invullen van de vragenlijst heeft als voordeel:

  • Dat je beter voorbereid bent bij de intake;
  • Dat je hierdoor gerichter vragen kan stellen en begeleiding kunt vragen;
  • Dat je je persoonlijke voorkeuren beter kunt uiten waardoor de behandeling meer op maat wordt.

Lees voor je intakegesprek ook de volgende informatie: