Mijn kind start met een behandeling

Intake

We bespreken waar jouw kind mee zit en proberen erachter te komen wat de oorzaken zijn. Jouw kind vult ook een vragenlijst in die helpt bij het in kaart brengen van welke soort problemen het heeft. Bij jongere kinderen zijn altijd de ouders aanwezig bij de intake, bij oudere kinderen maken we afspraken over wanneer de ouders er wel en niet bij zijn.

Aan het eind van de intake geven we een behandeladvies en maken een behandelplan.

Soms weten we na het eerste gesprek nog niet goed wat er met jouw kind aan de hand is. We doen dan in een volgend gesprek uitgebreider psychologisch onderzoek met behulp van vragenlijsten en kleine oefeningen.

Behandeling

De behandeling kan bestaan uit gesprekken, therapieën en soms medicijnen. Jouw kind doet dit alleen, samen met jou of in een groep met andere jongeren. Dit gebeurt meestal op een locatie van ons, maar soms ook bij jouw thuis. We kijken steeds samen met jou en jouw kind hoe het gaat en hoe we de behandeling vervolgen.

Jouw kind heeft meestal met verschillende specialisten te maken die nauw met elkaar samenwerken. Bij ons werken: psychologen, psychiaters, maatschappelijke werkers, systeemtherapeuten en sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen.