Mijn kind heeft hulp nodig

Kinderen en jongeren hebben net als volwassenen soms last van psychische klachten. Ook kan het zijn dat ze te veel drinken, blowen of gamen en niet goed meer zonder kunnen. Vaak ontstaan er dan problemen. School, werk, het gezin of sociale contacten gaan eronder lijden en je kind komt in de knel te zitten.

Je zoon of dochter wil alleen maar met rust gelaten worden, maar je hebt als ouder het idee dat hij of zij ook graag geholpen wil worden. Je weet alleen niet hoe je dat aan moet pakken. De meeste psychische klachten of verslavingen kunnen goed aangepakt worden door erover te praten met een hulpverlener. Jouw kind gaat op deze manier beter begrijpen wat er met hem/haar aan de hand is. Samen onderzoeken we hoe hij/zij minder last zou kunnen hebben van negatieve gedachten, emoties of destructief gedrag. Afhankelijk van de leeftijd van je kind, de aard en de omvang van de klachten en de behoeften bij jouw kind en jezelf wordt een behandelplan gemaakt. Daarin wordt ook afgesproken op welke wijze je betrokken wordt bij die behandeling.

De psychische problemen of verslavingen van je kind kunnen soms een grote negatieve impact hebben op het hele gezin. Misschien worden de problemen ook mede veroorzaakt door de situatie thuis. In dit soort gevallen is er een speciaal aanbod dat zich zowel richt op de klachten van jouw kind, als op de problemen in het gezin.

Heeft mijn kind een probleem?

We hebben hier een overzicht gemaakt van alle problemen waarvoor veel kinderen en jongeren bij Arkin Jeugd & Gezin komen. Staat het probleem van jouw zoon of dochter er niet bij? Dat betekent niet dat wij je niet kunnen helpen. Wij hebben verstand van veel issues die jongeren hebben. En als we er zelf niet uitkomen, dan zoeken we uit wie jou dan wel kan helpen.

Mijn kind heeft nergens zin in
Mijn kind is snel boos
Mijn kind is vaak bang
Mijn kind heeft nare dingen meegemaakt
Mijn kind kan niet zonder gamen, alcohol, drugs of gokken
Mijn kind is vaak druk of heeft moeite met concentreren
Mijn kind heeft moeite met contacten
Mijn kind hoort en ziet soms dingen die er niet zijn
De emoties van mijn kind gaan alle kanten op
Mijn kind heeft last van de sfeer in huis

Hoe krijgt mijn kind hulp?

We bespreken waar jouw kind mee zit en proberen erachter te komen wat de oorzaken zijn. Jouw kind vult ook een vragenlijst in die helpt bij het in kaart brengen van welk soort problemen er spelen. Bij jongere kinderen zijn de ouders altijd aanwezig bij de intake, bij oudere kinderen maken we afspraken over wanneer de ouders er wel en niet bij zijn.
Aan het eind van de intake geven we een behandeladvies en maken we een behandelplan. Soms weten we na het eerste gesprek nog niet goed wat er met jouw kind aan de hand is. We doen dan in een volgend gesprek uitgebreider psychologisch onderzoek.

Behandeling

De behandeling kan bestaan uit gesprekken, therapieën en soms medicijnen. Jouw kind doet dit alleen, samen met jou of in een groep met andere jongeren. Dit gebeurt meestal op een locatie van ons, maar soms ook bij jou thuis. We kijken steeds samen met jou en je kind hoe het gaat en hoe we de behandeling vervolgen.
Jouw kind heeft meestal met verschillende specialisten te maken die nauw met elkaar samenwerken. Bij ons werken psychologen, psychiaters, maatschappelijk werkers, systeemtherapeuten en sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen.

Neem contact op met Arkin Jeugd & Gezin

Ik wil mijn kind aanmelden voor een behandeling.