Deel jouw ervaring

 
Coronavirus update
Klik hier voor het laatste nieuws over je behandeling

Mijn kind heeft hulp nodig

Kinderen en jongeren hebben net als volwassenen soms last van psychisch klachten of drinken, blowen of gamen veel en kunnen niet goed meer zonder. Vaak ontstaan er dan negatieve gevolgen, bijvoorbeeld school en sociale contacten gaan eronder lijden.

De meeste psychische klachten en/of verslaving kunnen goed aangepakt worden door erover te praten met een hulpverlener. Jouw kind gaat op deze manier beter begrijpen wat er met hem/haar aan de hand is en wat hij/zij kan doen om minder last te hebben van negatieve gedachten, emoties en eventueel destructief gedrag. Afhankelijk van de leeftijd van jouw kind, de aard en de omvang van de klachten en de behoeften bij jouw kind en jezelf wordt in het behandelplan afgesproken op welke wijze je betrokken wordt bij de behandeling.

Soms kunnen de psychische problemen en/of verslaving een grote negatieve impact hebben op het gezin of worden de problemen die er zijn mede veroorzaakt door de situatie thuis. In dit soort gevallen is er speciaal aanbod dat zich zowel richt op de klachten van jouw kind als ook op de problemen in het gezin.

Heeft mijn kind een probleem?

Mijn kind heeft nergens zin in
Mijn kind is snel boos
Mijn kind is vaak bang
Mijn kind heeft nare dingen meegemaakt
Mijn kind kan niet zonder gamen, alcohol, drugs of gokken
Mijn kind is vaak druk of heeft moeite met concentreren
Mijn kind heeft moeite met contacten
Mijn kind hoort en ziet soms dingen die er niet zijn
De emoties van mijn kind gaan alle kanten op
Mijn kind heeft een verstoord eetpatroon
Mijn kind heeft ernstig overgewicht
Mijn kind heeft last van de scheiding van zijn ouders

Hoe krijgt mijn kind hulp?

We bespreken waar jouw kind mee zit en proberen erachter te komen wat de oorzaken zijn. Jouw kind vult ook een vragenlijst in die helpt bij het in kaart brengen van welke soort problemen het heeft. Bij jongere kinderen zijn altijd de ouders aanwezig bij de intake, bij oudere kinderen maken we afspraken over wanneer de ouders er wel en niet bij zijn.
Aan het eind van de intake geven we een behandeladvies en maken een behandelplan. Soms weten we na het eerste gesprek nog niet goed wat er met uw kind aan de hand is. We doen dan in een volgend gesprek uitgebreider psychologisch onderzoek.

Behandeling

De behandeling kan bestaan uit gesprekken, therapieën en soms medicijnen. Jouw kind doet dit alleen, samen met jou of in een groep met andere jongeren. Dit gebeurt meestal op een locatie van ons, maar soms ook bij jouw thuis. We kijken steeds samen met jou en jouw kind hoe het gaat en hoe we de behandeling vervolgen.

Jouw kind heeft meestal met verschillende specialisten te maken die nauw met elkaar samenwerken. Bij ons werken: psychologen, psychiaters, maatschappelijke werkers, systeemtherapeuten en sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen.

Neem contact op met Arkin Jeugd & Gezin

Ik wil mijn kind aanmelden voor een behandeling.

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2020 Arkin Jeugd & Gezin - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin