Jellinek Jeugd

Maak je je zorgen over je gebruik? Game of gok je teveel? Of gebruik je alcohol of drugs om je problemen te vergeten? Of misschien maken je ouders zich wel heel erg zorgen om jou en je gebruik. Je hoeft het niet alleen op te lossen! Jellinek Jeugd is er voor alle jongeren die problemen hebben met alcohol, drugs, gokken of gamen.

Aanmelden

Je kunt je bij Jellinek Jeugd aanmelden als je hulp zoekt voor je probleem. Als je je bij ons aanmeldt, heb je wel een verwijzing nodig. Voor een verwijsbrief kun je naar je huisarts gaan of naar het Ouder- en Kindteam bij jou in de buurt. Natuurlijk kun je ook eerst contact met ons opnemen om advies te vragen. Bellen, mailen of even langslopen, het kan allemaal. Dit kun je zelf doen, maar je kunt bijvoorbeeld ook je ouders vragen dit voor je te doen. En natuurlijk kun je ook naar je huisarts gaan als je dat prettiger vindt. Als je jonger dan 18 jaar bent kan de ouder-kindadviseur van je school de aanmelding ook voor je in orde maken.

Wat ga je doen?

Nadat je je intake hebt gehad, kijken we met jou en eventueel je ouders samen, welke behandeling het best bij je past. Omdat we in hetzelfde team zitten als Arkin Jeugd & Gezin hebben we de mogelijkheid om meer dan alleen de verslaving te behandelen.

Bij Jellinek Jeugd werken we met cognitieve gedragstherapie. Hierbij gaat het om het veranderen van je gedrag en het doorbreken van patronen. Het is een actieve manier van behandelen: je werkt in gesprekken met je behandelaar aan je problemen. Doordat je actief bezig bent met je behandeling ga je verandering merken. Als het nodig is, kunnen we jouw ouders of andere mensen die belangrijk voor je zijn ook betrekken bij de behandeling.

Praktische informatie

Ben je tussen de 10 en 23 jaar? Dan kun je bij Jellinek Jeugd terecht voor hulp.
Behandeling voor jeugd en jongeren onder de 18 jaar is enkel mogelijk op de volgende locaties: Hilversum (voor cliënten woonachtig in Gooi en Vechtstreek) en Amsterdam. Jellinek Jeugd maakt in Amsterdam en omstreken onderdeel uit van Arkin Jeugd & Gezin. Zie voor meer informatie ook op de website Arkin Jeugd en Gezin.

Behandeling voor jongeren/jongvolwassenen tussen de 18 en de 23 jaar is bij Jellinek mogelijk op de volgende locaties: Amsterdam, Almere, Amersfoort, Hilversum en Gorinchem.

Samenwerking Arkin Jeugd & Gezin

Jellinek Jeugd maakt in de regio Amsterdam onderdeel uit van Arkin Jeugd & Gezin en is gevestigd op de Baarsjesweg in Amsterdam, met daarnaast behandelmogelijkheid op onze poliklinieken op de Strekkerweg (Amsterdam-Noord) en Wisselwerking (Diemen/Amsterdam Zuidoost). Arkin Jeugd & Gezin weet veel over psychische problemen als angst, depressie, autisme, ADHD en problemen op het gebied van persoonlijkheid. Deze problemen gaan bijna altijd samen met verslaving. Daarom is een goede samenwerking en een behandeling voor beide problemen tegelijk of na elkaar heel belangrijk. Bij Arkin Jeugd & Gezin en Jellinek Jeugd is deze mogelijkheid er, alleen met jou of samen met je familie. Jellinek Jeugd verwijst daarvoor niet naar een andere zorginstelling, maar neemt de andere klachten meteen in het behandelplan op. Dit scheelt jou en je ouders/verzorgers veel tijd en leidt tot een snellere verbetering. Vaak kun je zelfs bij dezelfde hulpverlener blijven. Als dat niet kan, zorgen we voor een snelle toegang tot een hulpverlener van Arkin Jeugd & Gezin.

Contactgegevens

  • Bellen: 020-590 55 55
    Maandag tot en met vrijdag, tijdens kantooruren. Buiten deze tijden kun je je telefoonnummer achterlaten en word je teruggebeld.
  • Mailen: aanmeldenjeugd@arkin.nl
  • Bezoekadres: Baarsjesweg 224 – 1058 AA Amsterdam
  • Of bezoek onze website!