Deel jouw ervaring

"Ben jij de gz-professional die verder kijkt dan het kind met de psychische klachten of verslaving?"

FACT Jeugd

Wat is FACT jeugd?

FACT is een vorm van psychiatrische behandeling en begeleiding, waarbij je hulp krijgt op allerlei levensgebieden. Werken vanuit FACT betekent dat we laagdrempelig en flexibel zijn.

De officiële afkorting FACT staat voor ‘Flexible Assertive Community Treatment’. Je kunt meer lezen over FACT Jeugd in onze folder .

Voor wie is FACT jeugd?

FACT jeugd is er voor jongeren (12+) met veel problemen. Bijvoorbeeld:

  • problemen thuis/ geen woonruimte of op school/werk;
  • schulden;
  • psychische problemen (bijvoorbeeld depressie, angst of psychose);
  • verslaving;
  • criminaliteit.

Het doel van FACT jeugd

Ons doel is om je te behandelen, te begeleiden en te ondersteunen in je herstel. Ondersteuning en behandeling gaan daarbij hand in hand. Je leert zo goed mogelijk met problemen om gaan en zelfredzaam te blijven.

Wie werken er bij FACT jeugd?

FACT jeugd is een samenwerking van de organisaties: Arkin Jeugd & Gezin, de Bascule, HVO Querido, Spirit en Lijn5. Het bijzondere aan FACT jeugd is dat de teams zijn samengesteld uit medewerkers vanuit al deze organisaties, ieder met hun eigen kennis en vaardigheden.

Bij FACT jeugd werken we onder anderen met jeugdhulpverleners, psychologen, (kinder- en jeugd)psychiaters, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, (jeugd)maatschappelijk werkers en ervaringsdeskundigen.

Werkwijze van FACT jeugd

We bieden behandeling ‘op maat’, aangepast aan jouw eigen wensen en behoeften. We overleggen waar en hoe vaak we afspreken. Dat kan thuis zijn of op één van onze locaties. We willen zoveel mogelijk samenwerken met familie, naastbetrokkenen of als dat nodig is met andere hulpverleningsinstanties in de wijk of bijvoorbeeld scholen. Dit gebeurt altijd in overleg. Zo krijg je de beste ondersteuning op alle gebieden waar je hulp bij nodig hebt.

Alle afspraken rond je behandeling leggen we vast in een behandelplan. Er is geen vaste periode van de begeleiding en behandeling. Hoe lang je behandeling duurt hangt af van wat je nodig hebt. Na afloop van je behandeling maken we afspraken in een plan over wat te doen als het toch eens minder goed gaat.

Welk aanbod heeft FACT jeugd?

Wij bieden behandeling op maat. Naast de gesprekken met je eigen hulpverlener(s), zetten we ook andere gespecialiseerde teamleden in. Hulp kan variëren van onderzoek naar welke medicijnen het beste helpen, therapeutische behandeling, tot aan het vinden van dagbesteding, opleiding of werk. Ook kunnen we je helpen met het bijhouden van financiën, het verbeteren van je lichamelijke gezondheid en het aangaan en onderhouden van contact met familie en vrienden. Deze hulp kan zowel individueel als in groepsverband, in de vorm van een training of cursus. Veel jongeren met psychiatrische problemen hebben verslavingsproblemen, ook daar is in de behandeling aandacht voor.

Gegevensuitwisseling bij FACT jeugd

Omdat we vanuit vijf samenwerkende organisaties specialistische behandeling en begeleiding bieden, werken wij samen in het dossier van Arkin. Dit betekent dat hulpverleners die betrokken zijn bij jouw behandeling, toegang hebben tot het dossier, maar zij kunnen alleen de onderdelen zien die voor hen van belang zijn. Zo kunnen we met elkaar de zorg en behandeling zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Mocht je bezwaar hebben tegen deze werkwijze zijn, dan kan dit met de behandelaar worden besproken.

Lees meer informatie over jouw rechten en inzage in je dossier.

Aanmelding

Voor aanmelding is een verwijsbrief nodig. Voor jongeren tot 18 jaar is dat een verwijsbrief van het Ouder- en Kindteam of van de huisarts. Voor jongeren boven de 18 jaar is dat een verwijzing door de huisarts of een medisch specialist.
Aanmelden of informatie: aanmelden@arkin.nl / 020-5905555 of via ons formulier

Voor meer informatie kun je tijdens kantoortijden contact opnemen met:

Bureaudienst FACT jeugd Baarsjesweg:
020 5901210
Baarjesweg 224
1058 AA Amsterdam

Bureaudienst FACT jeugd Wisselwerking:
+31(0)6-29299605
Wisselwerking 46-48
1112 XR Diemen

ISO 9001 HKZ

Disclaimer | Privacy- en Cookiebeleid | © 2021 Arkin Jeugd & Gezin - Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Lemon

Arkin