Emotieregulatiestoornis

Als je emoties alle kanten op gaan en je hebt het gevoel dat het stormt in je hoofd, dan wil je eigenlijk met rust gelaten worden. Tegelijkertijd voel je je rot omdat je je alleen voelt en wil je graag door iemand geholpen worden. Het kan het zijn dat je last hebt van een emotieregulatiestoornis. Veel jongeren hebben weleens last van emoties die op hol slaan, maar als je je gedrag niet meer in de hand hebt, is het verstandig om er met iemand over te praten en te kijken wat er aan te doen is.

Om een emotieregulatiestoornis vast te stellen kun je bij een van onze behandelaars een intake doen. De behandelaar bepaalt dan of je dit wel of niet hebt. Soms is het nodig om aanvullend psychologisch onderzoek te doen. Je krijgt dan verschillende vragenlijsten en kleine opdrachten, die helpen om te achterhalen wat er met je aan de hand is en welke behandeling het meest geschikt is.

Tijdens de behandeling van een emotieregulatiestoornis leer je hoe je de controle over je snel wisselende emoties terug kunt terugkrijgen en hoe je je gedrag in de hand kunt houden. Je oefent ook hoe je positiever over jezelf kunt denken.

Soms doe je de behandeling (voor een deel) samen met je ouders, zodat ze jou beter leren begrijpen en je kunnen helpen bij het anders leren denken en doen in moeilijke situaties.

In sommige gevallen is het verstandig de behandeling te combineren met het slikken van medicijnen. Dit gaat altijd in overleg met jou, eventueel je ouders en een van onze psychiaters.

Je kunt je bij Arkin Jeugd & Gezin aanmelden als je hulp zoekt voor je probleem. Natuurlijk kun je ook eerst contact met ons opnemen om advies te vragen.