Post-traumatische stressstoornis

Als je nare dingen hebt meegemaakt en nu nog vaak angstig bent kan het zijn dat je een post-traumatische stressstoornis (PTSS) hebt. Een behandelaar stelt tijdens de intake vast of je dit hebt. Soms is het nodig om aanvullend psychologisch onderzoek te doen. Je krijgt dan verschillende vragenlijsten en kleine opdrachten, die helpen bij het achterhalen wat er met je aan de hand is en welke behandeling het meest geschikt is.

Tijdens de behandeling leer je de nare gebeurtenissen te verwerken door te praten, te schrijven of te tekenen over wat je hebt meegemaakt.

Soms doe je de behandeling (voor een deel) samen met je ouders, zodat ze jou beter leren begrijpen en je kunnen helpen hoe om te gaan met moeilijke momenten.

In sommige gevallen is het verstandig de behandeling te combineren met het slikken van medicijnen. Dit gaat altijd in overleg met jou, eventueel je ouders en een van onze psychiaters.

Je kunt je bij Arkin Jeugd & Gezin aanmelden als je hulp zoekt voor je probleem. Natuurlijk kun je ook eerst contact met ons opnemen om advies te vragen.