Stemmingsstoornis

Als je nergens zin in hebt, kan het zijn dat je een stemmingsstoornis hebt. Een behandelaar stelt tijdens de intake vast of je dit hebt. Soms is het nodig om aanvullend psychologisch onderzoek te doen. Je krijgt dan verschillende vragenlijsten en kleine opdrachten, die helpen bij het achterhalen wat er met je aan de hand is en welke behandeling het meest geschikt is.

Tijdens de behandeling leer je hoe het komt dat sombere en negatieve gedachten jou zo’n depressief gevoel geven. Je leert manieren hoe je met vervelende situaties om kunt gaan. Je wordt ook gestimuleerd om leuke dingen te doen waardoor je een positief gevoel krijgt en je je beter gaat voelen.

Soms doe je de behandeling (voor een deel) samen met je ouders, zodat ze jou beter leren begrijpen en je kunnen helpen bij het anders leren denken en doen in moeilijke situaties.

In sommige gevallen is het verstandig de behandeling te combineren met het slikken van medicijnen. Dit gaat altijd in overleg met jou, eventueel je ouders en een van onze psychiaters.

Je kunt je bij Arkin Jeugd & Gezin aanmelden als je hulp zoekt voor je probleem. Natuurlijk kun je ook eerst contact met ons opnemen om advies te vragen.