Verslaving

Als je niet zonder gamen, alcohol, drugs of gokken kunt, kan het zijn dat je een verslaving hebt. Een behandelaar stelt tijdens de intake vast of dit zo is. Soms is het nodig om aanvullend psychologisch onderzoek te doen. Je krijgt dan verschillende vragenlijsten en kleine opdrachten, die helpen bij het achterhalen wat er met je aan de hand is en welke behandeling het meest geschikt is.

Tijdens de behandeling ga je oefenen met het weer onder controle krijgen van je middelengebruik of gamen. Dat doe je stap voor stap. Je leert je bewust te worden van welke situaties je middelengebruik of gamen uitlokken en hoe je je anders in deze situaties kunt gaan gedragen.

Soms doe je de behandeling (voor een deel) samen met je ouders, zodat ze jou beter leren begrijpen en je kunnen helpen bij het anders leren denken en doen in moeilijke situaties.

In sommige gevallen is het verstandig de behandeling te combineren met het slikken van medicijnen. Dit gaat altijd in overleg met jou, eventueel je ouders en een van onze verslavingsartsen of psychiaters.

Je kunt je bij Arkin Jeugd & Gezin aanmelden als je hulp zoekt voor je probleem. Natuurlijk kun je ook eerst contact met ons opnemen om advies te vragen.