Scheiding ouders

Als je ouders gaan scheiden is dat nooit leuk. Natuurlijk ben je daar verdrietig en boos over. Het is niet gek dat je van zo’n gebeurtenis flink van slag bent. Soms verloopt de scheiding van je ouders echter met zo veel strijd en ruzies dat je echt in de knel komt te zitten. Arkin Jeugd & Gezin biedt allerlei programma’s om jou en je ouders te helpen.
Tijdens zo’n traject zit je met andere kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt in een groep en praat en teken je over wat je dwars zit of waar je je zorgen over maakt. Ook je ouders zitten met andere ouders in een groep, zij oefenen met manieren om met minder ruzie en strijd met elkaar om te gaan.

Aanbod

Kinderen uit de Knel De aanpak van dit programma richt zich op het verminderen van strijd tussen ouders ten behoeve van hun kinderen. Het traject bestaat uit acht bijeenkomsten waarbij ouders en kinderen in aparte ouder- en kindergroepen bij elkaar komen.
In de kindergroep krijgen je de gelegenheid om op een creatieve manier je thuissituatie uit te beelden. We gaan aan de slag met toneel, tekenen en schilderen, het maken van filmpjes en andere creatieve expressievormen. Het resultaat hiervan wordt gedeeld met de ouders. Daarnaast kun je, als je wilt, verhalen uitwisselen en elkaar tips geven.
Centrum voor Relationele Therapie Binnen Arkin Jeugd & Gezin worden je ouders of opvoeders altijd actief bij de behandeling betrokken. In sommige gevallen is er soms meer nodig. Het Centrum voor Relationele Therapie helpt jou en je gezin. Je kunt hier terecht voor behandelingen op het gebied van huiselijk geweld, vechtscheiding, ouderverstoting en psychiatrische kwetsbaarheid.
Project aan Huis In andere gevallen komt het hele gezin mogelijk in aanmerking voor een meer intensief behandelaanbod. Dat kan bij Project aan Huis.

Aanmelden

Je kunt je bij Arkin Jeugd & Gezin aanmelden als je hulp zoekt voor je probleem. Natuurlijk kun je ook eerst contact met ons opnemen om advies te vragen.